Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Τσε εμπνέει και τους σημερινούς αγώνες

Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (δεύτερος από αριστερά ο πρέσβης της Κούβας)

MotionTeam

Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (δεύτερος από αριστερά ο πρέσβης της Κούβας)
Εκδήλωση με αφορμή τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με πρωτοβουλία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου γέμισε από εκατοντάδες εργαζόμενους και νέους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο νέος πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Χεσούς Κομπάχο Μαρτίνες, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στους αγώνες του σήμερα, όπως και στους αγώνες του χτες, και σε αυτούς που πρόκειται να γίνουν, θα είναι έντονη η παρουσία του Τσε, ο ουμανισμός του, η αντίστασή του και η ακλόνητη πίστη του στη νίκη. Αν και έχουν περάσει 45 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τσε σε βολιβιανή γη, οι αυτουργοί της δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν να γίνει η επαναστατική σκέψη και δράση του πηγή έμπνευσης για άνδρες και γυναίκες σε όλες τις ηπείρους, που ξεσηκώνονται και αγωνίζονται ενάντια στις αδικίες που διαπράττονται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μέχρι την τελική νίκη».

Ο πρέσβης της Κούβας εξέφρασε την αλληλεγγύη του κουβανικού λαού στο λαό της χώρας μας, που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επίθεση των ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Οι ΗΠΑ με τον αποκλεισμό και την επιθετικότητα συνεχίζουν την προσπάθεια να υποτάξουν τον κουβανικό λαό, να τον καταδικάσουν στην πείνα και τις ασθένειες, να κάμψουν την αντίστασή του και το αγωνιστικό του φρόνημα. Δεν το κατόρθωσαν σε περισσότερα από 50 χρόνια και δε θα το κατορθώσουν ποτέ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον αγώνα για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών που κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ, λέγοντας πως είναι περήφανοι που νιώθουν το λαό μας στο πλευρό τους να τους συνοδεύει, στη μάχη για την απελευθέρωσή τους.

Ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης έδωσε 5.000 ευρώ για να στηρίξει οικονομικά αυτό το δικαστικό αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ