Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νεκροί και καταστροφές από τις πλημμύρες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το πτώμα μία ηλικιωμένης βρέθηκε χτες να πλέει μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι στην πόλη Σάιντ Ασαφ, στη βόρεια Ουαλία, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και ημέρες τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός της ηλικιωμένης, άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 800 σπίτια πλημμύρισαν στην Αγγλία και την Ουαλία, η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί, καθώς και η κίνηση σε πολλούς αυτοκινητόδρομους. Παράλληλα οι αρχές της πολιτικής προστασίας προχωρούν στην εκκένωση περιοχών, καθώς η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων και νέες καταιγίδες, που θα μετακινηθούν από τις νοτιοδυτικές στις βορειοανατολικές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας. Ο Βρετανικός Οργανισμός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι 70.000 σπίτια απειλούνται άμεσα από τις πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία καθώς η στάθμη του ποταμού Ελγουϊ, που έχει υπερχειλίσει, έχει φτάσει στα 4,35 μ. - ένα μέτρο υψηλότερα από το προηγούμενο «ρεκόρ».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε συγκλονισμένος από τις πλημμύρες στις αγροτικές περιοχές της Κορνουάλης και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των πληγέντων και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. Βεβαίως οι βροχοπτώσεις στη Βρετανία είναι μεγάλες, ωστόσο σε μια υποτίθεται αναπτυγμένη χώρα η πρόληψη μεγάλων καταστροφών πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ομως όλο και πιο συχνά διαπιστώνεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει άλλες προτεραιότητες... Πώς θα εξασφαλίσει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας πέρα και αντίθετα στις ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ