Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρέμβαση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Παρέμβαση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης της διοίκησης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι των ΜΜΕ, αντιδρώντας στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Απαίτησαν με την αποφασιστική τους παρουσία στη συνεδρίαση, η διοίκηση του Ταμείου να πάρει άμεσα απόφαση, με την οποία θα παρεμποδίζει κάθε διοικητική πράξη στην κατεύθυνση της εκχώρησης των αποθεματικών και των ακινήτων του Ταμείου, αλλά και να αρνηθεί την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ, που θα αποφέρει νέες περικοπές στις παροχές υγείας για τους χιλιάδες ασφαλισμένους.

Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας (11 πμ - 3 μμ) που κήρυξαν τα ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΗΠΤΑ, της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, της ΕΠΠΗΤ, της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Τα ΔΣ των Ενώσεων υπογραμμίζουν τη θέση για ενιαία δωρεάν, δημόσια, κοινωνική ασφάλιση, ενιαίες και αξιοπρεπείς παροχές συντάξεων, περίθαλψης, πρόνοιας, υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Παράλληλα, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για υποβάθμιση της ασφάλισης και δήμευσης (κλοπής) των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ ζητούν την επιστροφή όλων των κλεμμένων αποθεματικών από το κούρεμα του PSI, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα τετελεσμένο.

Αποφεύγοντας εντέχνως να πάρουν οποιαδήποτε θέση ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική συνολικά της κυβέρνησης και της ΕΕ, η διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ επικεντρώθηκε για ακόμη μια φορά στο «κούρεμα» των αποθεματικών του Ταμείου. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλος είπε ότι τα αποθεματικά του Ταμείου ήταν στα 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία μετά το «κούρεμα» του Μάρτη έφτασαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, με την επικείμενη επαναγορά των ομολόγων, το ποσό αυτό θα «πέσει» στα 150 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που φτάνουν, όπως είπε, για τις συντάξεις μόνο των επόμενων δύο χρόνων. Παράλληλα, είπε ότι με την προωθούμενη κατάργηση του αγγελιόσημου, η κατάσταση για το Ταμείο θα γίνει πιο δραματική, αφού τα χρήματα που υπάρχουν δεν θα φτάσουν ούτε για τους επόμενους μήνες.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το ΔΣ του Ταμείου, διέκοψε τη συζήτηση για λήψη συγκεκριμένης απόφασης σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ