Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«FINTEXPORT»
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν χτες Λαϊκές Επιτροπές που βρέθηκαν στο εργοστάσιο

Σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) θα προχωρήσουν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργάτες της FINTEXPORT (παρασκευή μοκετών), οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου εδώ και περίπου δύο βδομάδες. Οι εργάτες απαιτούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 12 μηνών, την επαναλειτουργία του εργοστασίου χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα και έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους.

Στο μεταξύ, χτες, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα των 8 μηνών (τα προηγούμενα ασφαλιστικά για τους πρώτους 4 μήνες τα κέρδισαν). Αμέσως μετά στο χώρο του εργοστασίου πήγαν εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου - Πεύκης, Ν. Φιλαδέλφειας, Χαλανδρίου και Αγίου Στεφάνου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες, ενώ ενημερώθηκαν και από τους ίδιους τους εργαζόμενους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και για τις συνθήκες δουλειάς.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της FINTEXPORT, Νίκος Μαυρουκλής, μιλώντας στον «Ρ» για την έκφραση αυτή της αλληλεγγύης, επισήμανε: «Δεν μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική χωρίς ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Για μας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η έκφραση αλληλεγγύης και δηλώνουμε πως και εμείς θα κάνουμε το ίδιο σε όποιον εργάτη την έχει ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ