Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Τσουβαλιάζει ποινικά διωκόμενους με όσους αγωνίζονται

Τον «ασκό του Αιόλου» για ένα νέο κυνήγι μαγισσών ανοίγει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που ζητά από τα σωματεία «σε συνεργασία με τους αρμόδιους Διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στη συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν ΜΟΝΟ τους επίορκους υπαλλήλους».

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 (το τρίτο μνημόνιο) όσοι θεωρούνται επίορκοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και οδεύουν προς την απόλυση. Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι επίορκος πλέον θεωρείται και αυτός που έχει απλώς κατηγορηθεί για κάτι, χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνει. Το κυριότερο είναι ότι στο εξής κάποιος μπορεί να χαρακτηριστεί επίορκος μεταξύ άλλων για: «σοβαρή απείθεια», «ανάξια συμπεριφορά (...) εντός και εκτός υπηρεσίας» και άλλα. Δηλαδή, μπορούν να διωχθούν και εργαζόμενοι που αγωνίζονται, για παράδειγμα, όσοι έχουν πάρει μέρος σε καταλήψεις.

Με αυτά τα δεδομένα η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ:

Πρώτον, εμπλέκει τα σωματεία σε μια καθαρά υπηρεσιακή διαδικασία (συλλογή και αποστολή στοιχείων) και τα καλεί να συνδιοικήσουν, να κάνουν δηλαδή κοινό μέτωπο με τις δημοτικές αρχές που στηρίζουν αυτή την πολιτική!

Δεύτερον, βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλες τις περιπτώσεις (όσους διώκονται για ποινικά αδικήματα, μαζί με όσους αγωνίζονται) στηρίζοντας εκ των πραγμάτων τις διαδικασίες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ