Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμβιβασμός που κερδίζει το κεφάλαιο από τις θυσίες του λαού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ δηλώνει ότι «κερδήθηκε χρόνος», οι «εταίροι» της συγκυβέρνησης ότι «κερδήθηκε μία ευκαιρία» κι όλοι μαζί πως γενικώς... κάτι κερδήθηκε. Μόνο να χειροκροτήσουμε δεν μας ζήτησαν.

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υπάρξουν κερδισμένοι από την τελευταία απόφαση του «Γιούρογκρουπ», τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Μόνο που ανάμεσά τους δεν θα είναι ο ελληνικός λαός.

Αλλωστε ήδη διαφαίνονται οι «βολεμένοι» της ιστορίας. Που είναι φυσικά οι... συνηθισμένοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Σύμφωνα με όλους τους «ειδικούς» οι περίφημοι «θεσμικοί επενδυτές» του εξωτερικού (που πριν μερικούς μήνες αγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές ελληνικά ομόλογα) θα βγάλουν πάλι μερικά δισ. ευρώ με το πρόγραμμα επαναγοράς.

Οι τραπεζίτες θα «ανακεφαλαιοποιηθούν» και θα εισπράξουν το κατιτίς τους, για πολλοστή φορά. Οι προμηθευτές του Δημοσίου (οι... μεγάλοι φυσικά) έχουν κι αυτοί να λαμβάνουν συντόμως.

Πολυεθνικές, βιομήχανοι, εφοπλιστές (που ούτως ή άλλως μια χαρά είναι) θα κερδίσουν από τη γρήγορη προώθηση των λεγόμενων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» με δεκάδες τρόπους.

Για όσους μας... μένουν, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους έχει απλά μεγαλύτερη φορολογία. Ετοιμάζεται - όπως ξέρουμε - και το σχετικό νομοσχέδιο.

Προσθέστε και τις μειώσεις μισθών και παροχών που έχουν ήδη ψηφιστεί με το μεσοπρόθεσμο, βάλτε τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και έχουμε πλήρη την εικόνα.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ όλο χαμό, οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης μας διαβεβαίωσαν ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Πάλι καλά γιατί είχαμε μεγάλο άγχος.

Λες και ενδιαφέρει κανέναν το ποιοι ακριβώς θα είναι οι υπουργοί που θα εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Προφανώς μόνο τους κυβερνώντες απασχολεί το θέμα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ