Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Νέο κρούσμα αντικομμουνιστικής υστερίας

Ενα ακόμα δείγμα της αντικομμουνιστικής υστερίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τσεχία. Μετά τις προσπάθειες απαγόρευσης και δίωξης των κομμουνιστών, των συμβόλων τους, αλλά και της παραχάραξης της ιστορίας, της προσπάθειας δίωξης της δασκάλας και προέδρου της Οργάνωσης της Πράγας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας, Μάρτα Σεμελόβα, γιατί δε δεχόταν αυτή την παραχάραξη, τώρα στο «στόχαστρο» βρίσκεται κομμουνίστρια μέλος Δημοτικού Συμβουλίου που ανέλαβε την ευθύνη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Μετά τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη χώρα, στη Νότια Περιφέρεια της Βοημίας, το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας έλαβε 3 από τις 11 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια τοποθέτησε την κομμουνίστρια και δασκάλα Βιτσεσλάβα Μπαμπόροβα, ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Η εξέλιξη αυτή ...δυσαρέστησε ένα φιλόλογο σε γυμνάσιο της πόλης Τρεμπόν, ο οποίος συνέταξε κείμενο υπογραφών με το τίτλο «Μην αφήσετε τους κομμουνιστές να έρθουν πάλι στην εξουσία!» καλώντας παράλληλα τους μαθητές να το υπογράψουν! Την στήριξή του σε αυτή την «πρωτοβουλία» έσπευσε να δώσει ο γερουσιαστής του αντιδραστικού Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών (ODS) Τόμας Γίρσα, καλώντας την Μπαμπόροβα να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο ανάληψης αυτής της ευθύνης.

Η ίδια πάντως, σημείωσε ότι «είναι λυπηρό που το κείμενο απευθύνεται σε νέους ανθρώπους ενώ ο εμπνευστής (του κειμένου) είναι 35 χρόνων, πολύ νέος ώστε να καταλαβαίνει τα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν το 1989 (την περίοδο των ανατροπών των σοσιαλιστικών χωρών)». Και κατέληξε: «Δε θα 'πρεπε να εκμεταλλεύονται τους νέους ανθρώπους με αυτό το τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ