Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προχωρά σε εκλογές

Με πυρήνα την ανάγκη να γίνει υπόθεση κάθε σπουδαστή και σπουδάστριας η ενίσχυση του συλλόγου, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τις 11 έως τις 18 Δεκέμβρη. Ο Σύλογος καλεί τους σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος, να ενισχύσουν τη δράση με τη συμμετοχή τους, να απαντήσουν με τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε ΙΕΚ στην επίθεση που βιώνουν.

Η νεολαία που βρίσκεται στους χώρους της κατάρτισης αναγκάζεται συνεχώς να βάζει το χέρι στην τσέπη. Από τα δίδακτρα στην αρχή κάθε εξαμήνου, το πάσο, τα αναλώσιμα και τις φωτοτυπίες, μέχρι τις εξετάσεις για την πιστοποίηση, τα έξοδα των σπουδών ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ. Εκτός από το κόστος που τους επιβαρύνει, οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Σύλλογο προβληματίζονται και γύρω από το ρόλο των ΙΕΚ. Οπως αναφέρθηκε στην εισήγηση, τα ΙΕΚ εκπαιδεύουν εργαζόμενους σε ρόλο «κατσαβιδιού», προσφέρουν δηλαδή κατάρτιση με ημερομηνία λήξης. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης γίνονται τζάμπα εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις, δουλεύουν χωρίς μισθό και ασφάλιση. Ζουν μέσα στα σπίτια τους την ανεργία και τις επιπτώσεις της.

Από την αρχή της χρονιάς ο Σύλλογος κάλεσε τους σπουδαστές σε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση. Δε λείπουν μάλιστα και οι περιπτώσεις στις οποίες η ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό έφερε ορισμένα αποτελέσματα. Για παράδειγμα στο ΙΕΚ της Βάρης οι σπουδαστές έβαλαν τέρμα στην πρακτική που τους επέβαλε να πληρώνουν οι ίδιοι τις φωτοτυπίες σε κάθε μάθημα.

Σε αυτή τη ρότα ο Σύλλογος συνεχίζει τη δράση και προετοιμάζεται για τις εκλογές του. Ο ρόλος του Συλλόγου, όπως τονίστηκε στη συζήτηση, είναι να μην αφήσει κανένα παιδί από εργατική - λαϊκή οικογένεια μόνο του μπροστά στην αδυναμία να πληρώσει όχι μόνο τα δίδακτρα και τα έξοδα της σχολής, αλλά και το εισιτήριο, το ρεύμα και το νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ