Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗ - «ΙΚΕΑ»
Απολύει όσους δεν αποδέχονται μείωση μισθού

Κλιμακώνει την επίθεσή του σε βάρος των εργαζομένων στα καταστήματα «ΙΚΕΑ» του Ομίλου Φουρλή καθώς από χτες, κάνοντας πράξη την απειλή του, ξεκίνησε να απολύει εργαζόμενους -μεταξύ αυτών και μέλη της Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού συνδικάτου- που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση στους μισθούς τους σε ποσοστό 11%.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που με εξώδικο του, καλεί την εργοδοσία να σταματήσει εδώ και τώρα τις απολύσεις και να ανακαλέσει όσες απολύσεις έχει ήδη κάνει. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει με το εξώδικο ότι «κάθε προσπάθειά σας να εκφοβίσετε τους εργαζόμενους θα βρει αντιμέτωπο όλο το συνδικαλιστικό κίνημα».

Γίνεται φανερό ότι η εργοδοσία, απολύοντας όσους εργαζόμενους αντιστάθηκαν στο σφαγιασμό των μισθών τους, επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους που το προηγούμενο διάστημα στο κατάστημα «ΙΚΕΑ» στον Κηφισό, έδωσαν ένα σημαντικό απεργιακό αγώνα ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, αψηφώντας εκβιασμούς και απειλές.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας ζητά άμεσα τριμερή συνάντηση στο υπουργείο με την συμμετοχή των απολυμένων, κάποιοι εκ των οποίων είναι μέλη της σωματειακής επιτροπής και παρότι η εταιρεία ήταν ενήμερη τους απέλυσε καθώς, όπως φαίνεται, αποφάσισε ότι όποιος απεργεί και αντιστέκεται στις επιδιώξεις της πρέπει να φύγει από τα καταστήματά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ