Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για τις ζημιές στη Λέσβο

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, που έγιναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου στη Λέσβο μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, ζητά σε παρέμβασή του προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου Στρ. Κόρακας.

Επίσης, ο Στρ. Κόρακας πρότεινε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης, με στόχο:

α) Να εκδοθεί απόφαση που να δεσμεύει την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να αναλάβει πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης

β) Να υπάρξει η ενδεδειγμένη στελέχωση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 29 του ΠΔ 137/2010 (ΦΕΚ 230, τ. Α) «Οργανισμός Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», προκειμένου να παρακολουθείται η εκτέλεση και συντήρηση των έργων αυτών, τα οποία έχουν ζωτική σημασία για την κοινωνικο-οικονομική ζωή της περιοχής μας.

γ) Να διεκδικήσει η Περιφέρεια την πρόσληψη του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού για την εκπόνηση των μελετών για τα έργα που θα εκτελούνται με ευθύνη της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ