Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Ετοιμάζει ατομικές συμβάσεις

Με τα διορισμένα μέλη στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε διατεταγμένη υπηρεσία, η συγκυβέρνηση προχώρησε χτες σε ένα αντιδραστικό μέτρο όσον αφορά τη λειτουργία των φαρμακείων στις λαϊκές συνοικίες και τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χτες με ισχνή πλειοψηφία να εξετάσει την εφαρμογή και ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς, πέρα απ' την κλαδική σύμβαση που έχει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Βέβαια, χείρα βοηθείας στις αποφάσεις της κυβέρνησης δίνουν και οι πλειοψηφίες των φαρμακευτικών συλλόγων - συμπεριλαμβανομένου και του ΠΦΣ - με τις μορφές πάλης που επιλέγουν για να διεκδικήσουν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Ηδη απ' τις 24.11.2012 αποφάσισαν - όπως και παλιότερα - την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, με μόνη εξαίρεση στην πρακτική αυτή, τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, μετείχαν πέντε απ' τα οχτώ μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου αποχώρησε καταγγέλλοντας «πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ», ενώ ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ζήτησε να συζητηθεί το θέμα άλλη φορά. Ετσι η πρόταση ψηφίστηκε απ' τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλο και τους εκπροσώπους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ. Δηλαδή, πάρθηκε με τρεις ψήφους υπέρ, στοιχείο που εγείρει και θέμα νομιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ