Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσαγωγή ψυχιάτρων στον εισαγγελέα!

Εκεί κατέληξε η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του σεισμού στα ψυχιατρεία

H ανικανότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσει τα ψυχιατρικά νοσοκομεία - ενάμιση χρόνο μετά το σεισμό που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ψυχικά αρρώστων, αλλά και την προσαγωγή των ψυχιάτρων στον εισαγγελέα.

Αυτή η άθλια κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο ψυχίατροι με την κατηγορία της απείθιας σε εισαγγελική εντολή, να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε τελικά ελεύθερους και διέταξε προανάκριση για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί αδίκημα.

Χθες το πρωί περιπολικό της αστυνομίας έχοντας εισαγγελική εντολή να μεταφέρει έναν ψυχικά ασθενή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, τον πήγε στον ψυχιατρικό τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ο συγκεκριμένος τομέας όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά λόγω έλλειψης υποδομών. Ο Διονύσης Σακκάς, ψυχίατρος, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί ο ασθενής, αφού η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε την παραμονή του στο νοσοκομείο, έδωσε έντολή να πάει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το οποίο μάλιστα εφημέρευε.

Μια δεύτερη εισαγγελέας, επικαλούμενη την απόφαση της υφυπουργού Υγείας Χ. Σπυράκη που επιτρέπει την εφαρμογή της Ποινικής Διαδικασίας σε περίπτωση άρνησης εκτέλεσης της εισαγγελικής εντολής για τη νοσηλεία των ψυχικά ασθενών, είχε ως αποτέλεσμα μετά την άρνηση του ψυχιάτρου Δ. Σακκά να δεχθεί τον ασθενή, να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον ειδικευόμενο ψυχίατρο Γ. Κούτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ