Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στην κορυφή του κόσμου οι νεάνιδες

Μια ακόμη επιτυχία προστέθηκε στη συλλογή του ελληνικού πόλο, αφού η εθνική νεανίδων νίκησε στον τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Περθ της Αυστραλίας στην Ουγγαρία με σκορ 9-5, κατακτώντας την πρώτη θέση στον κόσμο και μάλιστα αήττητες. Να σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα πέρσι είχε κατακτήσει και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Μια επιτυχία που λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο με τα κλειστά κολυμβητήρια, εξαιτίας της έλλειψης πόρων ή την κατάσταση των περισσότερων σωματείων που φυτοζωούν λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Την ίδια ώρα, μια ακόμη αθλητική διεθνής διάκριση που επί το πλείστον βασίστηκε στο ταλέντο και κυρίως στις προσπάθειες των αθλητριών αποτέλεσε την αφορμή ώστε οι αρμόδιοι να κρύψουν την πραγματικότητα για την οποία ευθύνονται και να κάνουν το γνωστό επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

Οσον αφορά το αγωνιστικό μέρος του τελικού τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας μπήκαν δυνατά από την αρχή στον αγώνα, διεκδικώντας τη νίκη από τα πρώτα λεπτά. Αυτό ήταν που τους έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στο ημίχρονο με 6-2 το οποίο διεύρυναν ακόμη περισσότερο στην επανάληψη (8-3). Οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν χαρακτήρα και άντεξαν την επίθεση της Ουγγαρίας στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας τελικά στην σπουδαία νίκη. Τα οκτάλεπτα: 2 - 0, 4 - 2, 2 - 1, 1 - 2.

Ελλάδα: Χαραλαμπίδου Σ. 3, Πλευρίτου Ε. 3, Χαραλαμπίδου Ι. 1, Μπενέκου Α. 1, Ζάντου 1.

Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Μορφέσης μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών του μετά το τέλος του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος νεανίδων, δηλώνοντας υπερήφανος για τις παίκτριές του.

  • Η Εθνική Εφήβων επιβλήθηκε 14-5 της Ρουμανίας και κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που επίσης έγινε στην Αυστραλία. Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-3, 5-0, 2-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ