Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΒ
«Τζάμπα» ρεύμα απαιτούν οι πλουτοκράτες

Και στέλνουν το λογαριασμό στα νοικοκυριά

Φτηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, λιγότερους φόρους και χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα ζητούν οι μεγαλοβιομήχανοι, για να συνεχίσουν να ...προσφέρουν εργασία με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα. Μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, με προσκαλεσμένο τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μίλησε χτες για την εκπόνηση «Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής» και μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό «με γνώμονα τη μείωση του ενεργειακού μας κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν μια πρωτοφανή, εδώ και αρκετά χρόνια, ενεργειακή ένδεια και παγώνουν στα σπίτια τους, οι μεγαλοβιομήχανοι μέσω του προέδρου τους μιλούν για τη «δημιουργία επιτέλους ενός περιβάλλοντος που να ευνοεί την εξωστρεφή και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα», χαρακτηρίζοντας την ανάλογη πολιτική κατεύθυνση «ριζοσπαστισμό», που μάλιστα «πρέπει να διακρίνει όσους κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν». Ωστόσο, ο Δ. Δασκαλόπουλος, που νωρίτερα - μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους - χαρακτήριζε «πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες» τις «μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας» που δε συνοδεύονται από «αναπτυξιακά αντίδοτα», δε δίστασε να πει στο Γενικό Συμβούλιο, με απόλυτη σαφήνεια, ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για να αντιπαλέψουμε νικηφόρα τη σκληρή δοκιμασία που περνά ο τόπος».

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χ. Κυριαζής, «αποδελτίωσε» τα ζητήματα που ενοχλούν τους μεγαλοβιομήχανους: Φόροι που «επιβαρύνουν υπέρμετρα» τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και το ντίζελ. Διαιώνιση των ταμειακών ελλειμμάτων «της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ» στην αγορά ηλεκτρισμού. Η μη εφαρμογή «εθνικού μηχανισμού διαχείρισης και επιμερισμού κόστους CO2», που παραπέμπει στο να μην πληρώνουν ούτε για τους ρύπους οι βιομηχανίες τους!!! Η διατήρηση τιμολογιακών «στρεβλώσεων» σε βάρος των μεσαίων και μεγάλων καταναλωτών «εν ονόματι μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής», που σημαίνει ας πληρώσουν το έλλειμμα τα νοικοκυριά. Το «υπέρογκο κόστος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας», με αναφορά στη μη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα - κάτι που ...συμπτωματικά έθεσε χτες και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Επίσης, οι τιμές στο φυσικό αέριο, τα κόστη και οι απώλειες δικτύων, ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ