Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ

Με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών στην Καρδίτσα, το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η διπρόσωπη και ευκαιριακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε για μια ακόμα φορά. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10/12/ 2012, στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Καρδίτσας κύριο αίτημα ήταν η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠ ΤΗΣ ΕΕ που οδήγησε χιλιάδες αγρότες στο ξεκλήρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία στελεχών του και με ανακοίνωσή του, εξέφραζε τη συμπαράστασή του στους αγρότες, αλλά τάχθηκε ...υπέρ της ΚΑΠ!!

Επίσης, βασικό αίτημα των αγροτών είναι η ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι το έργο είναι επιζήμιο και το καταπολεμά με όλες του τις δυνάμεις, από κοινού με την ΕΕ και προτείνει στους αγρότες να επιλέξουν "...λιγότερο υδροβόρες καλλιέργειες", χωρίς, βέβαια, να λέει ποιες είναι αυτές. Μάλιστα, στελέχη του προτείνουν σταμάτημα των έργων του Αχελώου και γκρέμισμα της σήραγγας εκτροπής (!!!), γεγονός που καταγγέλθηκε από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου.

Πραγματικά, είναι δύσκολο να υπηρετείς, με απόλυτη υποταγή, την ΚΑΠ και, ταυτόχρονα, να παριστάνεις το φίλο στη μικρομεσαία αγροτιά, που καταστρέφεται εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Οι αγρότες το έχουν ξαναδεί το έργο τότε που η ΝΔ έλεγε ότι θα πήγαινε, αυτοπροσώπως ο κ. Καραμανλής στα Συμβούλια των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και θα έλυνε όλα τα προβλήματα των αγροτών. Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταρρυθμίσει την ΚΑΠ. Μόνο που οι ηγέτες της ΕΕ μεταρρυθμίζουν την ΚΑΠ κάθε 4 - 5 χρόνια και πάντα σύμφωνα με τις επιταγές των μονοπωλίων, με κύρια κατεύθυνση το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η λύση δε βρίσκεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, γενικότερα, των δυνάμεων του ευρωμονοδρόμου για "μεταρρυθμίσεις" στο πεδίο της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας. Μια λαϊκή εξουσία που, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού, θα προχωρήσει στην κοινωνικοποίηση της γης και των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, προωθώντας μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, η οποία θα διασφαλίζει δουλειά και εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και, μέσω των καθετοποιημένων κρατικών αγροτικών μονάδων και των παραγωγικών συνεταιρισμών της μικρής ιδιοκτησίας, θα εξασφαλίζει φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Η διέξοδος για τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως και για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, δεν είναι στις "διαπραγματεύσεις" και στις "αναδιαπραγματεύσεις" με την ΕΕ, τους "πιστωτές" και το μεγάλο κεφάλαιο, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μονομερής διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση όλου του παραγόμενου πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ