Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Φρίκη με πνιγμένους μετανάστες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το τραγικό περιστατικό

Φρίκη στη Λέσβο με θύματα πάλι μετανάστες, τουλάχιστον 21 στον αριθμό, που κυνηγημένοι από τον ιμπεριαλισμό, ψάχνοντας είσοδο στον «παράδεισο» όπως τους προπαγανδίστηκε της ΕΕ, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, πνίγηκαν και τους ξέβρασε η θάλασσα στην ακτή. Το Σάββατο 18 εντοπίστηκαν νεκροί στην παραλία της Θέρμης, άλλοι δύο στη θέση Νησέλια, ενώ μεσημέρι Κυριακής εκβράστηκε στην ακτή Πεταλίδι στη βόρεια Λέσβο άλλο ένα πτώμα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός επιζώντα (δήλωσε ότι είναι 20 χρόνων και κατάγεται από τη Μιανμάρ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης) 28 άνθρωποι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λευκή λέμβο που ξεκίνησε από άγνωστη τουρκική ακτή με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα σε αυτούς που αγνοούνται είναι 4 μικρά παιδιά από 3 έως 10 ετών.

Μεταξύ των επιβαινόντων στο σκάφος ήταν και ο Τούρκος δουλέμπορος. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο διασωθείς, μετά από μία ώρα πλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και υψηλού κυματισμού, η λέμβος βυθίστηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα τον πνιγμό των περισσοτέρων.

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες:

«Γι' αυτό το έγκλημα, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ