Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αίτηση για ανάκληση απόφασης για τους παιδικούς σταθμούς

Αίτηση ανάκλησης της πράξης του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ακύρωνε ουσιαστικά πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, κατέθεσε χτες η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Η αίτηση που κατέθεσε η ΕΕΤΑΑ (σ.σ. υπεύθυνη για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος) ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συζητηθεί την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη.

Η τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να κρίνει και την τύχη των περίπου 61.000 παιδιών που φιλοξενούνται δωρεάν στους σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Θυμίζουμε ότι το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο προσέφυγαν τέσσερις ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, ακύρωσε τη σύμβαση που υπέγραψε η ΕΕΤΑΑ με τους δικαιούχους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με το σκεπτικό ότι τροποποιήθηκε η αρχική προκήρυξη. Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκαν το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης της εν λόγω δράσης και το διαθέσιμο κόστος ανά φιλοξενούμενο παιδί.

Η τροποποίηση είχε γίνει μετά από συμφωνία υπουργείου Εργασίας και Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, ώστε να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά στους σταθμούς, καθώς με βάση τις αιτήσεις 53.000 έμεναν εκτός.

Πάντως, ήδη από την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο Εργασίας είναι σε επικοινωνία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε η τελεσίδικη απόφαση που αναμένεται να μη συνεπάγεται και τη λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται εκ νέου ότι μόνο μέσα από ένα οργανωμένο δημόσιο δίκτυο παιδικών σταθμών, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και όχι κάποιες, όπως συμβαίνει με το εν λόγω πρόγραμμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά η κοινωνική αυτή ανάγκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ημερομηνία λήξης, αφού καμία χρηματοδότηση δεν προβλέπεται από την επόμενη σχολική χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ