Παρασκευή 23 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Οριακή λειτουργία στο «Θριάσιο»

Κινητοποιήσεις στο «Ελπίς»

Στα όρια της εξάντλησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου» νοσοκομείου Ελευσίνας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε την καθημερινή λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και των αργιών.

Πρόκειται για μια απόφαση, που, όπως επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή του προς το ΔΣ του νοσοκομείου και η οποία κοινοποιείται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κόμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγεί το «Θριάσιο» στα πρόθυρα της διάλυσης.

Το σωματείο επισημαίνει ότι το νοσοκομείο με ελλιπές προσωπικό και υπερπροσπάθεια των εργαζομένων συμμετέχει εδώ και τέσσερις μήνες στο σύστημα γενικής εφημερίας, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Συνέπεια της πιεστικής αυτής κατάστασης είναι η εξάντληση του προσωπικού με αρνητικές συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών, αλλά και η συσσώρευση ρεπό και αδειών, όπως και αδειών μητρότητας.

«Στόχος των εργαζομένων είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Θριάσιου Πεδίου και της ευρύτερης περιοχής», τονίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν την αναστολή της απόφασης, αφού, όπως υπογραμμίζουν, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που ξεπερνούν τις 100, τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου, αλλά και κάλυψη των αδειών μητρότητας.

«Ελπίς»

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ελπίς». Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, εξήγγειλαν 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη στις 27 Μάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. για το νοσηλευτικό προσωπικό και συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 9 π.μ.

Επίσης, νέα 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 2.4.2001 από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. και γενική συνέλευση στις 9 π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του νοσοκομείου, την αντιμετώπιση του κτιριολογικού προβλήματος του νοσοκομείου, αλλά και οικονομικά αιτήματα.

Εκφράζουν, τέλος, την αντίθεσή τους στο νόμο Παπαδόπουλου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών υγείας και ζητούν διατήρηση της νομικής υπόστασης των νοσοκομείων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, την ανάπτυξη του δημόσιου τομέα υγείας με δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα των οικονομικά αδύνατων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία (2023-06-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από το Σωματείο (2021-04-01 00:00:00.0)
Συντονισμένη κινητοποίηση για τις ελλείψεις (2006-04-06 00:00:00.0)
«Οχι» στις ελαστικές μορφές εργασίας (2005-06-16 00:00:00.0)
Πάρτε μέρος μαζικά στους αγώνες (2001-05-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για προσλήψεις και αυξήσεις (2001-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ