Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΣΠΑΙΤΕ
«Ο Σύλλογος στα χέρια των σπουδαστών»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του ΜΑΣ για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Η πείρα του τελευταίου μήνα στην ΑΣΠΑΙΤΕ επιβεβαιώνει ότι όταν οι σπουδαστές ξεκαθαρίσουν ποιος είναι μαζί τους και ποιος εξυπηρετεί ξένα προς τις ανάγκες τους συμφέροντα, όταν συνειδητοποιήσουν την δύναμη του οργανωμένου αγώνα τους, δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Ετσι ανατρέπονται και οι πιο αρνητικοί συσχετισμοί».

Τα παραπάνω σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα ΑΣΠΑΙΤΕ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή της μετά τις εκλογές που έγιναν την Τρίτη στη Σχολή. Οι εκλογές έγιναν με απόφαση της γενικής συνέλευσης των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς οι συσχετισμοί που είχαν διαμορφωθεί πέρσι το Μάη έπαψαν να αντιπροσωπεύουν τις διαθέσεις των σπουδαστών.

Στις εκλογές σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ με ποσοστό 53%.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ, χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες σπουδαστές που πήραν μέρος στης εκλογές του Συλλόγου, «οι εκλογές αυτές είχαν ιδιαίτερη σημασία αφού αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, μετά την καθαίρεση της ξεπουλημένης πλειοψηφίας των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ από το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόταση των δυνάμεων του ΜΑΣ».

Τονίζει επίσης: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τώρα η ευθύνη για τις δυνάμεις του ΜΑΣ μεγαλώνει. Χρειάζεται να πρωτοστατήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να οργανώνεται η πάλη όλων των σπουδαστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η πλουτοκρατία.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές να συσπειρωθούν γύρω από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας!

Πλέον το όργανο του Συλλόγου μας δεν είναι ξεπουλημένο, δεν είναι ο εκπρόσωπος αυτών που ρημάζουν τις ζωές και τις σπουδές μας, δεν είναι τσιράκι της κυβέρνησης. Είναι ένα μαχητικό όργανο που θα έχει ευθύνη να οργανώνει την πάλη όλων των σπουδαστών για μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα που αν εφαρμοστούν θα πεταχτούμε έξω από την σχολή μας. Που θα έχει ευθύνη για να ενώνει τη φωνή των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ με αυτή των χιλιάδων ακόμα συναδέλφων μας στα ΤΕΙ που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς, με τη φωνή των εργαζόμενων γονιών μας που στενάζουν κάτω από την ίδια πολιτική.

Το πρώτο βήμα έγινε! Ομως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά - αταλάντευτα - οργανωμένα τον αγώνα με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ