Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Εντείνουν κινδυνολογία και εκβιασμούς

Την ώρα που η χρεοκοπία αγκαλιάζει εκατομμύρια εργατικά νοικοκυριά, ο υπουργός Οικονομικών παραπέμπει στο ...2013 σαν καθοριστικό έτος της παραπέρα πορείας

Στην κινδυνολογία και τα εκβιαστικά διλήμματα κατέφυγε, για ακόμα μια φορά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με προφανή στόχο να πειθαναγκάσει τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν χωρίς αντιδράσεις τις βάρβαρες πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, οι οποίες σημειωτέον, δεν είναι πρόσκαιρες, αλλά αφορούν τις επόμενες δεκαετίες...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times - πρόκειται για την εφημερίδα που εκφράζει τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου - υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι το 2013 θα είναι «καθοριστικό» για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρας μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον «πιθανό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ». Αλλά ούτε και από τον κίνδυνο της τυπικής χρεοκοπίας έχουμε ξεφύγει ως χώρα... Αναφερόμενος στην πρόσφατη εκταμίευση της δόσης των 34,2 δισ. ευρώ, έκανε λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση από τους «κοινοτικούς μας εταίρους». Υποστήριξε ότι « η απόφαση των εταίρων μας να μας δώσουν τόσα πολλά χρήματα - περισσότερα απ' όσα αναμέναμε - περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο», για να προσθέσει ωστόσο ότι «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κίνδυνο χρεοκοπίας»!

Εχουμε, δηλαδή, επανάληψη του ίδιου σκηνικού που έζησε ο ελληνικός λαός πάμπολλες φορές, από την ένταξη της χώρας στο «μηχανισμό στήριξης» της τρόικας. Εκβιασμοί και πάλι εκβιασμοί, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, με πλασματικά εν τέλει διλήμματα, ότι αν δεν σκύψουν το κεφάλι και δεν συναινέσουν στην οικειοθελή τους εξαθλίωση, θα...κινδυνεύσει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία...Αν δεν πρόκειται για προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών - η επίκληση της κινδυνολογίας - τότε, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναμένουμε μια νέα επίθεση τρομολαγνείας από την πλευρά της συγκυβέρνησης, με στόχο την καταστολή αντιδράσεων, στην πορεία εφαρμογής των μέτρων από 1/1/2013.

Είναι ενδεικτικό ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε, χαρακτήρισε το 2013 σαν «ένα πολύ δύσκολο έτος», ενώ πρόσθεσε, απειλώντας, αλλά και πουλώντας ελπίδα, ότι «αν συνεχίσουμε την πορεία, μειώσουμε τα ελλείμματα και ολοκληρώσουμε τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ πιο εύκολα χρόνια...».

Παίρνοντας ορισμένες αποστάσεις από το σημερινό υπάρχον κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, δήλωσε ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε το επόμενο έτος, αν μείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η διάσπαση θα προέλθει αν το πολιτικό σύστημα βρεθεί σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση, ώστε να αντέξει το βάρος των περιστάσεων...».

Εκτίμησε, επίσης, πως ό,τι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση είναι σημαντικό, αλλά όχι αρκετό για να επιτευχθεί μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή», εννοείται των σκληρών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Ανακοίνωσε, τέλος, τη δημιουργία ειδικών φορολογικών δικαστηρίων, προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση διαφορών, η οποία καθυστερεί εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ