Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ
ΦΩΤ. 1

Στη μνήμη του σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ο Γ. Π. προσφέρει 500 ευρώ στην ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, για το 19ο Συνέδριο.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή Μακρονησιώτη πατέρα μου ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ και του συντρόφου και αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Μεσσηνίας σαν πρώτη δόση 1.000 ευρώ.

Κώστας Καράμπελας

***

ΦΩΤ. 1

Συμπληρώνονται, στις 25/12/2011, 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αντάρτης του ΕΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ (ψευδώνυμο Κολυμπάσης), από τη Ζαγορά Πηλίου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Η σύζυγος Χαρίκλεια

Τα παιδιά του, Μιχάλης - Βέργος και Φανή

Ο εγγονός, Κωνσταντίνος

***

φωτό 2

Για την ονομαστική γιορτή της γλυκιάς μας μανούλας και γιαγιάς ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ και στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ, που για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση εξορίστηκε μαζί με την κόρη του Ολγα στην Ικαρία και απολύθηκε από την Αγροτική Τράπεζα ως μη νομιμόφρων, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

φωτό 2

Πέρασαν έξι μήνες χωρίς την παρουσία της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
Στη μνήμη της, και στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και πατέρα μας, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

φωτό 1

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΜΠΙΔΗ, στη μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ ενίσχυση και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

Στη μνήμη της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΜΙΧΑΛΑ, μέσω της εδαφικής ΚΟΒ ΒΟΡΕΙΑΣ Πάτρας, οι γονείς της και σύντροφοι της ΚΟΒ, προσφέρουν 135 ευρώ στο Κόμμα.

***

φωτό 1

Ενα χρόνο πριν, σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής - μέλος του ΚΚΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΝΙΑΣ, που κηδεύτηκε στο χωριό του Εκκάρα (Κάτω Αγόριανη) Δομοκού Φθιώτιδας. Ο Κώστας Καπνιάς ήταν μέλος οικογένειας αγωνιστών που πολλά πρόσφεραν στον αγώνα και την πατρίδα μας. Ο πατέρας του, στέλεχος του ΕΑΜ, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 20 αγωνιστές. Ο ίδιος και τα άλλα αδέρφια του, που πήραν όλα μέρος στην Αντίσταση, μέλη και στελέχη της ΕΠΟΝ, συλλαμβάνονται και κακοποιούνται επανειλημμένα από τους παρακρατικούς μετά την απελευθέρωση. Ο ίδιος βγαίνει στο βουνό με απόφαση της Οργάνωσης, τέλος του 1946. Μαχητής του ΔΣΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας μέχρι το 1949, αιχμαλωτίζεται ύστερα από ενέδρα. Πέρασε από όλα τα κάτεργα που επιφύλασσε το αστικό κράτος στους αγωνιστές. Αποφυλακίζεται, το 1952, με τα μέτρα αποσυμφόρησης και παντρεύεται την αγωνίστρια της Εθνικής αντίστασης, Δήμητρα Βαλίδη. Απόκτησαν 3 παιδιά: Την Ευθυμία, τον Χρήστο και την Μαργαρίτα. Παίρνει συνεχώς από τότε μέρος σε όλους τους αγώνες του λαού μας, ως μέλος της ΚΟΒ του χωριού του. Οι συγχωριανοί του τιμώντας τους αγώνες του τον ανέδειξαν πρόεδρο της κοινότητας του χωριού τους στο διάστημα 1982 - 1986, ενώ για πολλά χρόνια ήταν κοινοτικός σύμβουλος. Υποδειγματικός σύζυγος, πατέρας και αγαπημένος παππούς.

ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΧΩΡΑΪΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Στη μνήμη του, προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα αδέρφια και τα ανίψια του.

***

φωτο 2

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κώστας Δελής, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, στη μνήμη του Καπετάν Ανάποδου (ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΨΗ) και της Αδερφής του ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΚΑΨΗ.

***

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΡΑΣ δολοφονήθηκε στο χωριό του, Βάχλια Γορτυνίας, από απόσπασμα του μοναρχοφασιστικού στρατού, ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για να ενταχθεί στο ΔΣΕ, το Γενάρη του 1948.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΡΑ, ομαδάρχης του ΔΣΕ, τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη της Δημητσάνας, τον Αύγουστο του 1948 και υπέκυψε μετά τριήμερο.

Στη μνήμη τους και για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος προσφέρουν το ποσό των 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, τα αδέλφια τους: Ανδρέας Μετζέλος και Νίκη Καρά - Μετζέλου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των ΕΑΜιτών κομμουνιστών: ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ (Γιάγκου), του ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΝΤΑ και της αδελφής του ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΜΑΝΤΑ και όλων των Αγιοπετριτών αγωνιστών κομμουνιστών του Νομού Αρκαδίας, προσφέρω το ποσό των 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Δημήτρης Σαράντος

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου, και 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Ρένα Λ. - Π.


ΜΑΝΤΑ ΓΙΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΜΑΝΤΑ ΓΙΙΑΝΝΟΥΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΨΗ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΨΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΝΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΝΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ