Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται το κυνήγι μεταναστών από αστυνομία - φασιστοειδή

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το πογκρόμ κατά των μεταναστών από τις δυνάμεις καταστολής. Στο πλαίσιο της επιχείρησης - σκούπα «Ξένιος Ζευς», παραμονές Χριστουγέννων προσήχθησαν από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, 231 μετανάστες και συνελήφθησαν 5. Ανήμερα προσήχθησαν 33 και συνελήφθησαν 6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί 65.050 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 4.139.

Παράλληλα, συνεχίζονται και τα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος μεταναστών από φασιστοειδή. Πιο συγκεκριμένα, απρόκλητη επίθεση με πτυσσόμενο γκλομπ, δέχτηκαν στα νότια προάστια τρεις μετανάστες από τους οποίους οι άγνωστοι αφαίρεσαν και χρήματα.

Δύο Ελληνες ηλικίας 23 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία, το βράδυ της Τρίτης καθώς επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Οπως ανακοινώθηκε, μέσα σε 45 λεπτά της ώρας (από τις 10.15 έως και τις 11 το πρωί) κινούμενοι με αυτοκίνητο σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα, εντόπιζαν μετανάστες τους οποίους και χτυπούσαν με πτυσσόμενο γκλομπ και γροθιές. Από τους τρεις, χρήματα πήραν μόνο από τον ένα.

Δύο από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες. Οι δράστες συνελήφθησαν, αφού το ένα από τα θύματα έδωσε τις περιγραφές τους στην Αστυνομία και αργότερα τους αναγνώρισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ