Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
HΠΑ
Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εξι άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, δεκάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν μείνει δίχως ηλεκτροδότηση και εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το νότο και τα δυτικά έως τις βορειοανατολικές πολιτείες.

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές στην πολιτεία της Αλαμπάμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές χωρίς να υπάρξουν θύματα. Το χιόνι προβλέπεται να φτάσει σε ορισμένες πολιτείες μέχρι και το μισό μέτρο - συνοδευόμενο από τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει χιόνι ύψους από 30 μέχρι 45 εκατοστά στη Νέα Αγγλία. Ισχυρή χιονόπτωση προβλέπεται και για τη Νέα Υόρκη, το Βερμόντ και το Νιου Χάμσαϊρ. Από το βράδυ της Τετάρτης, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτακτων Αναγκών για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση ενώ ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο προειδοποίησε τις εταιρείες παροχής ενέργειας πως οι διοικήσεις τους θα είναι υπόλογες για τη λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ