Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Προεκλογική... αύξηση του κατώτερου μισθού

ΚΙΤΟ.--

Αύξηση των κατώτερων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα κατά 9% ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, μια κίνηση που σαφώς στοχεύει στις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 17 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Κορέα ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός αυξάνεται στα 318 δολάρια το μήνα, από 292 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ στόχος, όπως τόνισε, είναι η περαιτέρω αύξησή του σταδιακά «σε έναν αξιοπρεπή μισθό» των 368 δολαρίων. Η κίνηση ήταν μονομερής και έπεται της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, οι οποίοι αντέτειναν ότι ο πρόεδρος Κορέα, στραγγαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας ερχόμενος διαρκώς σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα. Είναι η έκτη κατά σειρά αύξηση των κατώτερων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, το Γενάρη του 2007 αλλά ανανέωσε την προεδρική του θητεία μέχρι το Μάη του 2013 μετά την αλλαγή του Συντάγματος τον Απρίλη του 2009.

Σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, όπως διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δημόσια παιδεία, βελτιωτικά οδικά έργα κ.ά. ο Κορέα ως υποψήφιος του κόμματος Alianza Pais εμφανίζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Profiles, ο Κορέα φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 82%, ενώ ακολουθείται από τον υποψήφιο του συνασπισμού κομμάτων CREO, Γκιγιέρμο Λάσσο, που φέρεται ότι αποσπά 10,7%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ