Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
«Ξεκρέμαστοι» 53 εργαζόμενοι της καθαριότητας

Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη, και φυσικά ανασφάλιστοι, δούλευαν 53 εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη στο Δήμο Δίου - Ολύμπου της Πιερίας. Αυτό αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πολύμηνη κοροϊδία και ενώ οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα περίμεναν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Μέσα στο καλοκαίρι, η δημοτική αρχή Δίου - Ολύμπου, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόσληψη 53 εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση για να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κανονικά τη δουλειά τον Αύγουστο, ολοκλήρωσαν τη δίμηνη απασχόληση και περίμεναν από μήνα σε μήνα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη διαπιστώθηκε ότι οι 53 διμηνίτες εργαζόμενοι, που κράτησαν «καθαρό» το Δήμο Δίου - Ολύμπου στη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είχαν προσληφθεί. Και καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τη μισθοδοσία τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα η Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Η δημοτική αρχή, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε τρίτους, έτσι ισχυρίζεται είτε ότι φταίει η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων (ξεκίνησε το Νοέμβρη), είτε το γραφείο προσωπικού, είτε ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που... λόγω του εργασιακού ωραρίου δεν προλάβαιναν να υπογράψουν τις συμβάσεις!!!

Τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και προσπαθεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξασφαλίσει νέα απόφαση για πρόσληψη προσωπικού με νέες προσχηματικές αιτιολογήσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δίου - Ολύμπου, καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου που ακολουθώντας τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΕΕ, εφαρμόζει πιστά τον «Καλλικράτη», καταστρατηγεί κάθε εργατική κατάκτηση και αντί να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας με μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνει (αν το κάνει κι αυτό) εργαζόμενους με ολιγόμηνες συμβάσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει ότι «δε συναινεί από θέση αρχής σε καμία παρατυπία για να κουκουλωθούν πολιτικές ευθύνες» και τονίζει ότι «το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Διοίκηση».

Απαιτεί να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους «διμηνίτες» που εργάστηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής των σκουπιδιών ή οπουδήποτε αλλού και ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να οργανώσουν την πάλη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που «χρυσώνουν το χάπι» στους ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά λίγων μηνών - καθιστώντας τους, με αυτόν τον τρόπο, ομήρους της πολιτικής τους - με ελάχιστη αμοιβή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο μήνες απλήρωτοι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Μελίτης (2019-07-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τους εργολαβικούς στο «Λαϊκό» (2017-03-09 00:00:00.0)
Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 74 παιδιά (2011-09-09 00:00:00.0)
Προσλαμβάνει «διμηνίτες» για τους παιδικούς σταθμούς (2011-08-24 00:00:00.0)
Εκαναν νέα αγωνιστική κινητοποίηση (2010-06-02 00:00:00.0)
Απαίτησαν κάλυψη των αναγκών για γιατρούς και ασθενείς (2008-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ