Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Πάταξη της φοροδιαφυγής «διά πάσαν νόσον»

Απροκάλυπτη προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης Λαγκάρντ για εξωραϊσμό του συστήματος

Ευκαιρία να «ξεπλύνει» το σύστημα που γεννά τη διαφθορά και τη στρατηγική της ευρωένωσης για ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, βρήκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του χτες στο ρ/σ της ΝΕΤ ήταν αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ενοχοποίησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ισχυριζόμενος ότι «με την πολιτική τους εξέθρεψαν τη διαπλοκή υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας, κάλυψαν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και τη διάχυτη ανομία, αυτά είναι τα έργα και οι μέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ακόμα παραπέρα, υπέδειξε τη φοροδιαφυγή με τις πλάτες των κυβερνώντων σαν την αιτία που προκάλεσε τα μνημόνια, συγκαλύπτοντας σκόπιμα πως μ' αυτά προωθούνται ταχύρρυθμα μέτρα που προβλέπει η ευρωενωσιακή στρατηγική προς όφελος των μονοπωλίων, τα οποία σε άλλες χώρες είτε είχαν ήδη εφαρμοστεί είτε εφαρμόζονται τώρα δίχως μνημόνια.

Παρ' όλα αυτά, ισχυρίστηκε ο Π. Σκουρλέτης: «Πιστεύετε ότι η υπόθεση του μνημονίου δε σχετίζεται, επειδή κάποιοι μεγαλόσχημοι, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλοεκδότες και επιχειρηματίες επί δεκαετίες δεν πλήρωναν αυτά που έπρεπε να πληρώσουν; Επειδή κάποιοι λυμαίνονταν το δημόσιο πλούτο και οικειοποιούνταν τα φορολογικά έσοδα του κράτους;»!

Στα παραπάνω πρόσθεσε πως η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα υπηρετηθεί «αυτό που λέμε διαφάνεια, δικαιοσύνη και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και τη δημοκρατία», το πώς δηλαδή θα λειτουργήσει η υπόθεση σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» συνολικά για το αστικό πολιτικό σύστημα και την εξουσία που αυτό υπηρετεί.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Ε. Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «αφορά και τον κ. Παπανδρέου». Χαρακτήρισε «καθόλου πειστικές και επαρκείς τις δικαιολογίες του Ε. Βενιζέλου» και προεξόφλησε ότι στην πορεία της έρευνας θα βγουν στον αφρό και άλλα ονόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ