Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ευημερία των «αριθμών» και του λαού

Γρηγοριάδης Κώστας

«Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν πρώτα οι αριθμοί. Για να πάνε καλά οι άνθρωποι πρέπει να πάνε καλά και οι αριθμοί. Αυτό που λέγεται είναι ένας λαϊκισμός στην Ελλάδα, που ανάμεσα σε όλους τους μύθους έχουμε καλλιεργήσει και αυτόν. Οχι! Εγώ είμαι εδώ για να λέω στον κόσμο την αλήθεια και θα τη λέω»... Καμία έκπληξη δεν προκαλεί ο κυνισμός που με δήθεν οργισμένο τρόπο βγάζει προς τα έξω ο υπουργός Οικονομικών προκειμένου να στηρίξει τη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτό ακριβώς κάνει με τα όσα είπε παραπάνω (στο ραδιόφωνο «Αλφα 9,89») καλλιεργώντας την εικόνα του ανθρώπου που τολμάει τάχα και λέει αλήθειες και πάει «κόντρα στο ρεύμα». Αστεία πράγματα...

Ο Γ. Στουρνάρας βάζει πρώτα τους αριθμούς, ακριβώς γιατί εκφράζουν στόχους που πρέπει να επιτευχθούν για να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι αριθμοί που αποθεώνει π.χ. για το έλλειμμα ή το χρέος υποδηλώνουν πόσο πρέπει να περικοπούν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, να πετσοκοπούν τα κονδύλια για Υγεία, Παιδεία, να φοροληστευτεί ο λαός, για να εξοικονομηθεί «ζεστό χρήμα» που θα διοχευτεί στους επιχειρηματικούς ομίλους για να στηριχθεί η κερδοφορία τους. Αυτό που στην πραγματικότητα λέει ο υπουργός -αλλά δεν τολμά να το πει ανοιχτά- είναι ότι οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ευημερήσουν όσο δε διασφαλίζεται η ευημερία, δηλαδή η κερδοφορία, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απάντηση των ανθρώπων, δηλαδή του λαού, πρέπει να είναι ότι δεν θέλουν άλλες θυσίες για χάρη της πλουτοκρατίας και αυτό να το δείξουν στην πράξη με τον αγώνα τους για να εμποδίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, αγώνας που προοπτική πρέπει να έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτή είναι πραγματική προϋπόθεση για την ευημερία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ