Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

«Κατά φαντασίαν ασθενής»
«Κατά φαντασίαν ασθενής»
Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας παρουσιάζει τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου. Η αυθεντική τρίπρακτη κωμωδία (1673), περιλάμβανε χορευτικά νούμερα και μουσικά ιντερλούδια του Μαρκ - Αντουάν Σαρπαντιέ. Ο Αργκάν, ένας φιλάργυρος ηλικιωμένος, παρότι υγιέστατος, αισθάνεται διαρκώς άρρωστος. Η αρρωστοφοβία του τον καθιστά θύμα των γύρω του και τον οδηγεί σε περιπέτειες, καθώς η υγεία μπερδεύεται με το χρήμα, ο γάμος με την ιατρική και η αγάπη με τα φάρμακα.

Απόδοση: Ερρίκος Μπελλιές. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης. Σκηνικά - κοστούμια: Ερση Δρίνη. Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης. Χορογραφία: Ηλίας Τσάκωνας. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου (Aργκάν), Σοφία Καλεμκερίδου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Μαριάννα Παπασάββα, Δημήτρης Παπιόπουλος, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Αστέρης Πελτέκης, Χρύσανθος Καγιάς, Χρήστος Παπαδημητρίου, Ελένη Θυμιοπούλου, Γιώργος Καύκας, Γιώργος Σφυρίδης. Χορεύουν: Ηλίας Τσάκωνας, Δέσποινα Καπουλίτσα. Μουσικός επί σκηνής: Κωσταντής Νικολαΐδης.

  • Ο θίασος «Ακτίς Αελίου», φιλοξενούμενος από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, θα παρουσιάσει (5/1 - 9 μ.μ. και 6/1 - 8 μ.μ.) στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την παράσταση «Το πάρκο». Πρόκειται για μια αυτοσχεδιαστική παντομίμα. Ενα σκηνικό αφήγημα, χωρίς λόγια, με θέμα το ανεκπλήρωτο του έρωτα, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα, το θέατρο και την πραγματικότητα. Ενα πάρκο, οι τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι και ένας μοναχικός περιπλανώμενος, ικανός να ζωντανέψει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου. Με μοναδικά εργαλεία το σώμα, την εκφραστικότητα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του προσώπου και οδηγεί το θεατή όλο και πιο μακριά από την πραγματικότητα, όλο και πιο κοντά στην αλήθεια. Οι μήνες περνούν, η μοναξιά του έχει γίνει αβάσταχτη και ο χρόνος έχει σταματήσει, όταν εμφανίζεται στο πάρκο ένα λυπημένο και γοητευτικό κορίτσι. Ο περιπλανώμενος «αλήτης» ερωτεύεται σφόδρα. Το κορίτσι γίνεται ο σκοπός της ύπαρξής του... αλλά ξαφνικά τη χάνει από τα μάτια του... Ο χρόνος... Ηρθε το φθινόπωρο!

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης, σενάριο: Θωμάς Βελισσάρης, ενδυματολογία: Μένη Τριανταφυλλίδη, μουσική επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης, φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης. Αυτοσχεδιάζει ο Θωμάς Βελισσάρης. (Εισιτήριο 10 ευρώ - μαθητές, φοιτητές, άνεργοι 5 ευρώ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βυθισμένοι στην απόγνωση (2012-10-16 00:00:00.0)
Νέες πρεμιέρες (2010-10-02 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες στη Θεσσαλονίκη (2008-03-01 00:00:00.0)
Για μεγάλους... και μικρούς (1996-11-01 00:00:00.0)
Ανοιξιάτικες πρεμιέρες (1996-04-18 00:00:00.0)
Πρεμιέρες στο Εθνικό (1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ