Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Φορολογικό με τα μάτια των εμποροβιομηχάνων

Την ικανοποίησή τους για την παραπέρα μείωση της φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων, στην οποία προχωράει η κυβέρνηση εκφράζουν οι εμποροβιομήχανοι, ενώ διαφωνούν με την αύξηση της φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών στο 26% από 20%, την ώρα που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι γονατίζουν κάτω από τα αβάσταχτα αντιλαϊκά βάρη που τους επιφυλάσσει, όπως προκύπτει από τις θέσεις της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών αποσιωπούν το γεγονός ότι συνολικά η φορολόγηση των επιχειρήσεών τους έχει μειωθεί.

Κατά τα λοιπά, η ΚΕΕΕ εμφανίζεται αντίθετη με την εξοντωτική φορολόγηση των ΟΕ, ΕΕ, ατομικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών με 26% από το πρώτο ευρώ και την κατάργηση του αφορολόγητου.

Η ΚΕΕΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, ενιαίο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις που δε θα ξεπερνάει το 20%, να μειωθεί η προκαταβολή φόρου κερδών σε 50% από 80%, προνόμια με τη μορφή κινήτρων για τους κλάδους της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, απαλλαγή των φορολόγησης του 40% των κερδών για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 2 εκατ. ευρώ με το πρόσχημα ότι τα κέρδη αυτά χρησιμοποιούνται για αγορά μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ