Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προτάσεις για την ανακούφιση των πολυτέκνων

Η συγκυβέρνηση απέρριψε στη Βουλή τις προτάσεις των κομμουνιστών για μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών

Οι βάρβαρες περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Ο βουλευτής ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών, τονίζοντας ότι η στήριξη αυτών των οικογενειών συνιστά δικαίωμα για τις οικογένειες και υποχρέωση του κράτους.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών προβλέπουν:

  • Καμία περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, των μισθών, των συντάξεων, των δώρων και του επιδόματος της άδειας. Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
  • Αφορολόγητο όριο για την τρίτεκνη - πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
  • Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές ή επιδότηση του ενοικίου 100% με εισόδημα έως 50.000 ευρώ σε όσους φοιτούν εκτός πόλης της κατοικίας τους. Να υπάρχει η δυνατότητα μετεγγραφής στον τόπο κατοικίας.

Μέτρα προστασίας των ανέργων:

  • Διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για όσον καιρό διαρκεί η ανεργία, καμία κατάσχεση κατοικίας λόγω χρεών.
  • Μείωση 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος υπερασπίστηκε τις δραστικές περικοπές στα επιδόματα και γενικότερα τα εισοδήματα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων και αρκέστηκε να δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξει ένα αντιστάθμισμα με «κοινωνικές παροχές», στις οποίες όμως όπως ισχυρίστηκε πρέπει να μπει και «η παράμετρος του δημοσιονομικού κόστος. Κατά τον υφυπουργό είναι δίκαιο το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των πενιχρών επιδομάτων, προκειμένου όπως είπε «η πολιτεία να στηρίζει όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, τους πραγματικά φτωχούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ