Παρασκευή 4 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων

Να πληρωθούν τώρα οι εξαπατημένοι εργαζόμενοι, ζητά η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των 53 εργαζομένων του Δήμου Δίου - Ολύμπου που εξαπατήθηκαν από τη δημοτική αρχή και ενώ εργάστηκαν για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ακόμη δεν έχουν πληρωθεί και όπως αποκαλύφθηκε την προηγούμενη βδομάδα δεν είχαν καν προσληφθεί, ζητά η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι, η δημοτική αρχή Δίου - Ολύμπου, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόσληψη 53 εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση για να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κανονικά τη δουλειά τον Αύγουστο, ολοκλήρωσαν τη δίμηνη απασχόληση και περίμεναν από μήνα σε μήνα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τη μισθοδοσία των εργαζομένων επειδή η Δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται. Ετσι οι συνάδελφοι όταν απαίτησαν τους μισθούς τους, το Δεκέμβριο, διαπίστωσαν πως δεν προσλήφθηκαν ποτέ από το Δήμο.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Για το ΠΑΜΕ, το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η πλειοψηφία - διοίκηση του Δήμου να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων τους και των ενσήμων που αναλογούν στις μέρες ασφάλισής τους».

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει καθημερινά τη ζωή τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που «χρυσώνουν το χάπι» στους ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά λίγων μηνών -καθιστώντας τους, με αυτόν τον τρόπο, ομήρους της πολιτικής τους- με ελάχιστη αμοιβή. Να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να παλέψουν για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία όπου οι εργάτες θα είναι αφέντες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ