Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμερα η διαδήλωση στην Αθήνα

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μπει τέλος στον εμπαιγμό της εκ περιτροπής εργασίας

Με συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με σταθμό τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δίνουν τη δική τους απάντηση στο νέο γύρο εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, που θέτει σε ισχύ από σήμερα η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων.

Το επαίσχυντο μέτρο το οποίο αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τις 18 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία, θα διαρκέσει για άλλους τρεις μήνες, τσακίζοντας τη ζωή 1.000 και πλέον οικογενειών, που ήδη βιώνουν την εξαθλίωση και τα συσσίτια.

Στο μεταξύ, χτες, οι δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) με εξόρμηση μέσα στο ναυπηγείο και συζήτηση εργαζόμενο τον εργαζόμενο ξεκίνησαν τη μάχη της συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων για να διεκδικήσουν με τον αγώνα τους, όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της ΕΕΝΣ, να φύγουν τώρα οι ιδιοκτήτες «που μας κουβάλησαν και μας τους επιβάλανε. Η κυβέρνηση να επαναφέρει το Ναυπηγείο κάτω από κρατικό έλεγχο, με όλους τους εργαζόμενους και του Τροχαίου Υλικού με όλα τους τα δικαιώματα και να τους πληρώσει τα οφειλόμενα. Να συνδέσει το Ναυπηγείο, όλη τη Ναυπηγική Βιομηχανία με τις ανάγκες της χώρας στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές, θαλάσσιες και μη, στην Αμυνα».

Οπως αναφέρεται από την ΕΕΝΣ, «η εργοδοσία με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο έδειξε για ακόμα μια φορά ότι μπροστά στα κέρδη της αδιαφορεί πλήρως για τις ζωές μας και προχωρεί στην εφαρμογή και 4ου τρίμηνου εκ περιτροπής εργασίας (μια μέρα δουλειά τη βδομάδα). Εργοδοσία και συγκυβέρνηση συνεχίζουν να παίζουν άθλια παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων».

Η παράταξη επισημαίνει για τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» ότι «όλο αυτό το διάστημα έστρωσε το δρόμο στην εργοδοσία» καλλιεργώντας με κινητοποιήσεις - τουφεκιές στον αέρα την ηττοπάθεια.

«Φτάνει πια, η κατάσταση είναι οριακή, απαιτεί αλλαγή πορείας», υπογραμμίζει η ΕΕΝΣ, και προσθέτει: «Τώρα, πρέπει να στρίψει το τιμόνι του Σωματείου σε άλλη κατεύθυνση, ν' αλλάξουμε ρότα πλεύσης στο Σωματείο (...) να βγούμε οι εργαζόμενοι δυνατοί στο προσκήνιο με τους συμμάχους μας που είναι πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι του κλάδου. Τώρα επιβάλλεται να γίνει γενική συνέλευση και επανακαθορισμός της στάσης μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι ώρα να βγουν στο προσκήνιο (2013-04-09 00:00:00.0)
Βγαίνει μπροστά για το συντονισμό της πάλης (2013-01-29 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης (2012-10-20 00:00:00.0)
Καλεί σε γενική συνέλευση για αγωνιστικό πρόγραμμα και συντονισμό (2012-09-29 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (2012-04-20 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται γιατί δεν ζουν με 4 μεροκάματα το μήνα (2012-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ