Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέο κύμα φονικής βίας

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Το τελευταίο κύμα ειδεχθούς δολοφονικής βίας που εξαπέλυσαν και πάλι οι παραστρατιωτικές ακροδεξιές οργανώσεις άφησε πίσω του δεκαέξι νεκρούς και τέσσερις απαχθέντες, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που μετέφεραν τις δηλώσεις της κολομβιανής αστυνομίας.

Πρόκειται για μία σειρά επιθέσεων που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα «τάγματα του θανάτου» στη βόρεια Κολομβία, κοντά στη σύνορα της χώρας με τη Βενεζουέλα, όπου στην αιματηρότερη επίθεση, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες από μια φτωχή αγροτική κοινότητα απήχθησαν από τα σπίτια τους και τελικώς δολοφονήθηκαν.

Ο διοικητής της στρατιωτικής ταξιαρχίας που είναι υπεύθυνη για την περιοχή ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν έξι μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων ως ύποπτοι για τις επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν το τελευταίο κρούσμα της συνεχώς αυξανόμενης βίας εκ μέρους των «ταγμάτων θανάτου» στη συγκεκριμένη περιοχή, εξαιτίας της συμφωνίας της κυβέρνησης Παστράνα με τον «Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό» (ELN), όπου η περιοχή θα γίνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που θα περάσει στον έλεγχο των ανταρτών του ELN.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν πέσει την τελευταία δεκαετία θύματα της βίας που μαστίζει την Κολομβία. Για τους περισσότερους θανάτους αμάχων ευθύνονται 8.000 μέλη παραστρατιωτικών δυνάμεων που πολεμούν εναντίον των αριστερών ανταρτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ