Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Μεγάλη εργατική συγκέντρωση

Μία από τις μεγαλύτερες εργατικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ουγγαρία όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον εργατικό νόμο.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη το περασμένο Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις τροποποιήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλάζοντας τον εργατικό νόμο, σε βάρος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, στην προσπάθειά της να καταφέρει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2003 ή το 2004, στοχεύει στην τροποποίηση διάφορων νόμων ώστε να εκπληρώσει τους όρους ένταξης.

«Η κυβέρνηση έχει υποβάλει ένα σχέδιο που θα αφαιρέσει από τους εργαζόμενους τα δικαιώματά μας», δήλωσε στους συγκεντρωμένους ο Λάσζλο Σαντόρ, πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης των Σωματείων της Ουγγαρίας.

«Αν δεν ανακληθεί αυτό το εξοργιστικό νομοσχέδιο, θα απαιτήσουμε μια ανοιχτή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο», τόνισε ο Σαντόρ, προσθέτοντας ότι τα ονόματα θα δημοσιευτούν. «Οι εργάτες έχουν καλή μνήμη», κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, οι εργοδότες θα μπορούν να αποφασίζουν για το πότε και για πόσο θα δουλεύει ο εργαζόμενος, πολλές φορές ξεπερνώντας το 40ωρο που δουλεύει σήμερα και φτάνοντας τις 48 ώρες τη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ