Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑ
Δεν απογράφηκαν 12.792

Στους ανταποκριτές όσοι δεν τα κατάφεραν

Στους 12.792 ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν απογράφηκαν κατά την πρόσφατη απογραφή που πραγματοποίησε ο ασφαλιστικός οργανισμός και η οποία και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκέμβρη 2012.

Για τις περιπτώσεις αυτές, δίνεται μια δυνατότητα απογραφής, μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ, από 15.01.2013, ενώ θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι για όσους δεν απογράφηκαν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από την 1η Φλεβάρη του 2013.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση είναι αν υπέργηροι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς άρρωστοι ή χωρίς στενό συγγενικό ή κοινωνικό περίγυρο, ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν προκειμένου να απογραφούν.

Τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν από τον ΟΓΑ για τις περιπτώσεις αυτές, είναι η διεξαγωγή ελέγχου και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις. Επίσης, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο ΟΓΑ καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων, τα οποία δε δικαιούνταν, να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στις υπηρεσίες του ταμείου (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ