Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Οχι στη συγχώνευση των νοσοκομείων

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς, κυρίως από τα δύο νοσοκομεία - Μαντζαβινάτειο και του Αργοστολίου - κατά τη διάρκεια τρίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αντιδρώντας στην επικείμενη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων.

Η συγκέντρωση έγινε στο Αργοστόλι, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, όπου δέσποζε το πανό που έγραφε: «Να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Οχι στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βλαδίμηρος Τζατζάνης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση ή συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι, που όχι μόνο θα επιδεινώσει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας ιδιαίτερα στην Παλική, αλλά θα οξύνει παραπέρα την άσχημη κατάσταση στο ΓΝΝ Αργοστολίου, που ήδη αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις ελλείψεις σε προσωπικό, λειτουργικές δαπάνες και μέσα.

Ανέδειξε τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αφήνει περισσότερο χώρο διείσδυσης στους εμπόρους της Υγείας σε βάρος των αναγκών του λαού και επισήμανε την ανάγκη του συντονισμού της δράσης σωματείων, συνδικάτων, συλλόγων εμπόρων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας για υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Καταλήγοντας τόνισε: «Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το "κούρεμα". Να μη συγχωνευτεί - κλείσει καμία κλινική, τμήμα, Κέντρο Υγείας, δημόσιο νοσοκομείο ή του ΙΚΑ».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου με κατάληξη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και τον ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου.

  • Τη συμπαράστασή του στους αγώνες των κατοίκων της Ιθάκης που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών κι οργανισμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τελωνείο, Ιστορικό Αρχείο), την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, της συγκοινωνίας καθώς και το επαπειλούμενο κλείσιμο του ΙΚΑ και του Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει «τα μέτρα που αφανίζουν τη ζωή και τον πολιτισμό στο ιστορικό νησί».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ