Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
«Τρέχουν» να σώσουν το προϊόν τους

Τα σύμφυτα με το σύστημα προβλήματα (και) του ποδοσφαίρου, δημιουργούν παρενέργειες και για τους «ταγούς» του. Βασικότερες απ' αυτές, το γεγονός πως η αρνητική εικόνα, σε συνδυασμό με τις γενικότερες συνθήκες, δυσκολεύει την εμπορευματοποίηση του (κατ' αυτούς) προϊόντος. Και ταυτόχρονα αυξάνει τις αμφισβητήσεις για το ορθόν του μοντέλου.

Αποφάσισαν λοιπόν να κινηθούν. Αφ' ενός για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους και αφ' ετέρου να μην κινδυνεύσει με πλήρη κατάρρευση το μοντέλο. Την «επιχείρηση εξωραϊσμού και επικοινωνιακής επίθεσης» ουσιαστικά γνωστοποίησαν χτες, στελέχη της Super League (SL).

Ο πρόεδρός της, Γ. Μώραλης, επανέλαβε (κατά τη διάρκεια ενός μίνι απολογισμού των πεπραγμένων) ότι «βασικός στόχος της δημιουργίας της (σ.σ. Super League) ήταν η βελτίωση στα έσοδα των ΠΑΕ. Το πετύχαμε. Τώρα, σε περίοδο κρίσης, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Παραδέχθηκε ότι τα εκφυλιστικά φαινόμενα που βιώνουμε (και) στο ποδόσφαιρο είναι απότοκα του καπιταλισμού: «Το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε δημιουργεί διαφθορά και σήψη. Δεν συναντάται μόνο στο ποδόσφαιρο». Στόχος βέβαια δεν είναι - από το Συνεταιρισμό των ΠΑΕ - η ανατροπή του αλλά η διαχείριση/εξωραϊσμός του. Οι φράσεις του «πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν... Εχουμε κάνει αρκετά, προφανέστατα έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε» δίνουν τον τόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διοργάνωση, τη μεθεπόμενη βδομάδα, του 1ου διεθνούς Συνεδρίου Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Μεταξύ των θεματικών του ενοτήτων, είναι: «Χρηματοοικονομική διαχείριση, έλεγχος και παρακολούθηση ποδοσφαιρικών συλλόγων και πρωταθλημάτων», «Η εμπορική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ποδοσφαίρου», «Ο ρόλος των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της εικόνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Βασική επιδίωξη, κατά τον πρόεδρο της λίγκας: «Να κατανοήσει ο φίλαθλος, μέσα από τις τοποθετήσεις (σ.σ. κυρίως των ξένων αξιωματούχων), ότι δεν είναι η SL εκεί που πολλοί την έχουν κατατάξει». Γιατί «...δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε προβλήματα» - όπως ομολογεί ο γεν. διευθυντής Μ. Αναγνώστου. «Παρόμοια ίσως και μεγαλύτερα έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές λίγκες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ