Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργίες και πλημμύρες

ΠΑΡΙΣΙ.-

Παρέλυσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε περισσότερες από τριάντα γαλλικές πόλεις, εξαιρουμένου του Παρισιού, καθώς τα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτά ζητούν από την κυβέρνηση αύξηση των απολαβών τους και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 55 έτη.

Καθολική, σχεδόν, ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ στις πόλεις Λίλη, Λυόν, Στρασβούργο, Νίκαια, Μασσαλία, Γκρενόμπλ, Κάννες, Καλαί. Οι επικεφαλής των συνδικάτων στα ΜΜΜ, για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αναμένουν τα αποτελέσματα της πανεθνικής συνεδρίασης και των εκπροσώπων των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους (SNCF), οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη με τα ίδια αιτήματα.

Βενετία το Παρίσι

Βυθισμένες στο νερό παραμένουν πολλές, παρακείμενες στο Σηκουάνα συνοικίες του Παρισιού αλλά και ολόκληρες περιοχές στις βορειοδυτικές επαρχίες της Γαλλίας. Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, ενώ εκατοντάδες σπίτια εκκενώθηκαν. Μάλιστα, στην περιοχή Μαριτίμ, 25.000 άνθρωποι έχουν μείνει και χωρίς πόσιμο νερό αφού, εξαιτίας των πλημμυρών, το υδροδοτικό δίκτυο γέμισε με βακτήρια. Και στις δύο επαρχίες τα σχολεία δε λειτούργησαν.

Την ίδια στιγμή, καλυμμένοι από, τουλάχιστον, ένα μέτρο νερό παραμένουν οι δρόμοι γύρω από το Σηκουάνα, στη γαλλική πρωτεύουσα. Από τις 15 του Μάρτη, οι δρόμοι κατά μήκος του ποταμού είναι απροσπέλαστοι, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού καθημερινά ενισχύουν τα αντιπλημμυρικά έργα για τις υπόλοιπες συνοικίες. Η γνωστή περιοχή Ιλ ντε Φρανς, το, σχεδόν, νησάκι στο μέσο του Σηκουάνα έχει μετατραπεί σε Βενετία, ενώ αρκετοί κάτοικοι των παραποτάμιων συνοικιών έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν νέες βροχοπτώσεις για τα επόμενα 24ωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ