Τρίτη 27 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Σε Ελλάδα και Κύπρο
«Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει» του Ν. Καζαντζάκη στον Αδειο Χώρο του Εθνικού
«Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει» του Ν. Καζαντζάκη στον Αδειο Χώρο του Εθνικού
  • Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, σήμερα, το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το «Ανοιχτό Θέατρο» συμπράττουν στην ειδική παράσταση, που θα δοθεί, στο «Ανοιχτό» με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τελευταία πράξη». Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση, μουσική Αντώνη Μιχαηλίδη. Παίζουν: Θόδωρος Μπογιατζής, Ελένη Κρίτα, Δημήτρης Αγοράς, Ντίνα Μιχαηλίδη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Στάθης Βούτος, Χρύσανθος Καγιάς, Μπελά Μπερδούση, Ηλίας Στρατάκος, Γεωργία Σοφιανοπούλου, Χάρης Εμμανουήλ,Δημήτρης Γιαννόπουλος.
  • «Η μυστική συνταγή της Φρατζέσκα Ντρίμερ», το έργο της Αγγελικής Δαρλάση, που απέσπασε πέρσι το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό νέων θεατρικών συγγραφέων, τον οποίο οργάνωσε το «Θέατρο του Νότου» με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανεβαίνει σήμερα, στο «Αμόρε», για μια μοναδική σκηνική ανάγνωση. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Αγγελικής Δαρλάση και η μουσική του Χρήστου Αλεξόπουλου. Παίρνουν μέρος: Φραίζη Μαχαίρα, Φωτεινή Ντεμίρη, Θάλεια Προκοπίου, Σωτήρης Τζιμόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Από αύριο μέχρι και τις 3 του Απρίλη, στον Αδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Οθέλλοςξαναγυρίζει» από την θεατρική Σκηνή του Δήμου Κερατσινίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Τα σκηνικά επιμελείται η Κωνσταντίνα Κατρακάζου, τα κοστούμια η ΦλώραΚουτουμάνη, τη μουσική ο Πλάτων Ανδριτσάκης. Παίζουν: Γιώργος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Μιχαλακούκος, Ματίνα Ντούσκου, Γιώργος Μουρούτσος, Σπύρος Μιχελής, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χριστίνα Παπαδάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου ανεβάζουν στις 4 του Απρίλη στο Μεσολόγγι και στις 5 και 6 του Απρίλη στο Αγρίνιο το έργο του Κωστή Παλαμά «Ο θάνατος του παλληκαριού» σε θεατρική προσαρμογή Γιάννα Ροϊλού, σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, σκηνικά - κοστούμια Βαγγέλη Ρόμπολα και σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου. Παίζουν: Κατερίνα Χέλμη και Λουκία Πιστιόλα.
  • Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της η «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά - έργο βασισμένο στις διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας, όπως τις κατέγραψε ο γιος της Γιώργης Παπάζογλου - ταξιδεύει στην Κύπρο. Χτες παρουσιάστηκε στην Πάφο, σήμερα στο θέατρο «Ριάλτο», αύριο στο θέατρο «Σατιρικό» και στις 29/3, στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας. Μετά την Κύπρο θα συνεχίσει τις παραστάσεις και μετά το Πάσχα στο «Μεταξουργείο».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται (2013-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-12-09 00:00:00.0)
Πρεμιέρες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (2003-11-07 00:00:00.0)
Πρεμιέρες και εντατικές δοκιμές (2000-10-05 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2000-04-19 00:00:00.0)
Αλλαγή ρεπερτορίου (1999-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ