Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων

Εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων, σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα στην Αττική. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Αναλυτικότερα, στις 03.40 σημειώθηκε εμπρησμός στο σπίτι του Γ. Οικονομέα στο Κολωνάκι, στις 04.08 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Α. Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Α. Σκυλλάκου. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χ. Κώνστα και στις 04.45 στον Αλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Οι ενέργειες αυτές ανεξάρτητα από το τι μπορούν να κρύβουν, αντικειμενικά χρησιμοποιούνται για την ένταση της καταστολής. Αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους για να εντείνουν την καταστολή και να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, την πάλη του λαού.

Σε καθένα από τα σπίτια όπου τοποθετήθηκαν οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απ' το χώρο της συγκέντρωσης των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δήλωσε χτες για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε πράξη ατομικής τρομοκρατίας. Είναι υπέρ του συλλογικά οργανωμένου πολιτικοποιημένου αγώνα, με συγκεκριμένα αιτήματα και απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Τέτοιες ενέργειες, είτε γίνονται από πολιτική ηλιθιότητα, είτε από επιλογή, τελικά θα στραφούν κατά του λαϊκού κινήματος και θα δικαιολογήσουν τον έτσι κι αλλιώς αδικαιολόγητο αυταρχισμό της κυβέρνησης».

  • Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ