Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαρτυρίες για άγρια καταστολή στο πλαίσιο της «Ξένιος Ζευς»

Τα όσα έζησαν τρεις ξένοι στην Αθήνα (είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις) στα χέρια Ελλήνων αστυνομικών που ήταν επιφορτισμένοι στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό κανάλι, BBC. Ενας Νοτιοκορεάτης ταξιδιώτης, ένας Αμερικανός τουρίστας και ένας Ινδός καθηγητής εξιστόρησαν τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια «ελέγχου», «εξακρίβωσης στοιχείων» και προσαγωγής από τους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Νοτιοκορεάτης Χιουνγκ Γιουνγκ αναφέρει πως τον περασμένο Ιούλη αστυνομικοί τον σταμάτησαν και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Οταν εκείνος τα έδωσε και ζήτησε τα στοιχεία του αστυνομικού, ο τελευταίος τον χτύπησε, του πέρασε χειροπέδες και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τη συνοδεία χτυπημάτων.

Από την άλλη, ο Κ. Ουκγουόρι, κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν (παρά το ότι είχε δώσει το διαβατήριό του) τον χτύπησαν τόσο πολύ που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Ινδός καθηγητής Σαϊλέντρα Κουμάρ Ράι, από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου βρισκόταν ως επισκέπτης, συνελήφθη από αστυνομικούς. Παρά το γεγονός πως ορισμένοι καθηγητές του πανεπιστημίου που είδαν το περιστατικό, εξηγούσαν στους ένστολους πως ο ίδιος ήταν καθηγητής, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι υπέβαλαν καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. ενώ ενημέρωσαν και τις πρεσβείες τους. Η απάντηση του εκπροσώπου της Αστυνομίας στο βρετανικό κανάλι, γνωστή. «Μεμονωμένο περιστατικό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ