Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διαθεσιμότητες εργαζομένων

Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις διαθεσιμότητες εργαζομένων, που είχαν μεταταχθεί στο Δημόσιο από άλλους φορείς του δημόσιου τομέα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά στην Ερώτηση του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Οι υποχρεωτικές μετατάξεις, που κάνατε τα τελευταία χρόνια σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτές εργαζομένων του ΟΣΕ, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας κ.ά. στις υπηρεσίες των αιρετών Περιφερειών, τους οδηγούν μέσα από τις διαθεσιμότητες του Ν. 4093/2012 για άλλη μια φορά στο δρόμο προς την απόλυση.

Εκτός από τη γενική αντίθεσή μας στις σχετικές διατάξεις του νόμου, δεν μπορούμε να μη σταθούμε απέναντι και στην απόφασή σας να θέσετε σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί (ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΤΕΟ) με διαγωνιστική διαδικασία στον αρχικό τους φορέα.

Συγκεκριμένα, θεωρήσατε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και είχαν προσληφθεί με διαγωνιστική διαδικασία στο φορέα που είχαν αρχικά προσληφθεί (ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΤΕΟ), δεν εξαιρούνται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, γιατί έχουν μεταταχθεί σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων στους νέους φορείς που υπηρετούν και έτσι τους βγάλατε στη διαθεσιμότητα.

Προσπερνάτε έτσι σκόπιμα το γεγονός ότι οι μετατάξεις των εργαζομένων αυτών σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων (Διοικητικών, Γραμματέων κλπ.) στους νέους φορείς έγινε με κυβερνητικές αποφάσεις και ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά αδικημένοι, με μειωμένες αποδοχές, να διώκονται από τη δουλειά τους και να βρίσκονται στον προθάλαμο της απόλυσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Αν θα ανακαλέσει τις σχετικές αποφάσεις, θεωρώντας ως ημερομηνία πρόσληψης των εργαζομένων αυτών την ημερομηνία εισόδου τους στον πρώτο φορέα του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, και

Αν θα επαναφέρει τους εργαζόμενους αυτούς στην προηγούμενη θέση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ