Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Εβαλαν λουκέτο σε άλλες 51

Σε αναστολή της λειτουργίας άλλων 51 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) προχώρησε χτες η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα, για μείωση του αριθμού τους από 290 που λειτουργούσαν πανελλαδικά το 2011, σε μόλις 120.

Τη στιγμή κατά την οποία η συγκυβέρνηση εντείνει την τρομοκρατική φοροεισπρακτική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, προχωρεί στο κλείσιμο του 60% των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι η συρρίκνωση αυτή θα δημιουργήσει αφάνταστη ταλαιπωρία στους συναλλασσόμενους με τις εφορίες και ειδικά σε αυτούς που διαμένουν σε επαρχιακές πόλεις και βρίσκονται μακριά από τις πρωτεύουσες των νομών. Από την άλλη, λειτουργούν σαν ντίλερ των τραπεζών, καθώς σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι πολλές από τις πληρωμές που γίνονται σήμερα στις εφορίες, θα μπορούν να γίνονται στις τράπεζες.

Στη Νάουσα

Κινητοποίηση, με στόχο να εμποδίσουν την αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Νάουσας, πραγματοποίησαν χτες, αιρετοί του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία μετακόμισης των αρχείων της εφορίας, βάζοντας μπροστά στο κτίριο κι ένα εκσκαπτικό μηχάνημα.

Μετά από μήνυση της προϊσταμένης της Εφορίας Νάουσας, η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, δύο αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και αφού όρισε τακτική δικάσιμο για τις 23 Μάη τους άφησε ελεύθερους.

Το κλείσιμο των «περιττών» ΔΟΥ γίνεται κατά κύματα. Ετσι, στην Α' φάση της υλοποίησης του σχεδίου, κατάργησης - συγχώνευσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη του 2012, είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ. Χτες και στα πλαίσια υλοποίησης της Β' φάσης του σχεδίου, ανακοινώθηκε το «λουκέτο» σε άλλες 51 ΔΟΥ, ενώ στις 18/3/2013 (Γ' φάση του σχεδίου) θα προχωρήσουν σε αναστολή της λειτουργίας άλλων 20 ΔΟΥ που βρίσκονται σε νησιά. Τα κριτήρια για την επιλογή των ΔΟΥ που θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε λειτουργία, είναι α) οικονομικά (με βάση το ύψος των εσόδων που εισέπραξαν το 2011) και β) διοικητικά (κάθε ΔΟΥ σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ