Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
«Στο στόχαστρο» των συγχωνεύσεων

Ενίσχυση και όχι συρρίκνωση χρειάζεται το μοναδικό κέντρο για τυφλούς μαθητές και φοιτητές της χώρας

Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών
Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το μοναδικό στο είδος του για τυφλούς μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς βάζει η κυβέρνηση στο «στόχαστρο» των συγχωνεύσεων «φορέων του δημόσιου τομέα με κατεύθυνση τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων», όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αποστολή του ΚΕΑΤ είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι το μόνο κέντρο στη χώρα που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τυφλά παιδιά και νέους όπως βιβλία για μαθητές και φοιτητές στη γραφή Μπρέιγ, γραφομηχανές και άλλο υλικό, εκπαίδευση εκπαιδευτικών στη γραφή Μπρέιγ, μαθήματα κινητικότητας και καθημερινής διαβίωσης, οικοτροφείο για παιδιά της επαρχίας. Να σημειωθεί, ότι Ειδικά Σχολεία για τυφλά παιδιά υπάρχουν μόνο στην Α' βαθμίδα της εκπαίδευσης κι έτσι το ΚΕΑΤ παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν στα κανονικά σχολεία. Εν ολίγοις χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση, χρειάζονται νέα παραρτήματα και αναβάθμιση των υπηρεσιών, όχι συγχώνευση.

Παρόλα αυτά, στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται πως «με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση του δημόσιου τομέα και η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το δημόσιο συμφέρον»!

Η κυνικότητα σε όλο της το μεγαλείο και μάλιστα την ώρα που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν προδιαγράψει την πορεία υποβάθμισης και «εξόντωσης» του ΚΕΑΤ: Οι γονείς δεν ενημερώνονταν καν για την ύπαρξή του, δεν υπάρχει επαρκές και μόνιμο προσωπικό και κάλυπταν τα κενά με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που είναι απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια, υπολειτουργεί ο προνηπιακός σταθμός, γιατί έχουν συνταξιοδοτηθεί οι εργαζόμενοι και δεν έχουν προσληφθεί άλλοι.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου θα κάνουν έκτακτη γενική συνέλευση, για να αποφασίσουν για τη δική τους παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ