Πέμπτη 17 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FINTEXPORT»
«Δεν έχουμε, δε θα πληρώσουμε»

Ανακοίνωση των εργατών για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στη FINTEXPORT (όπου οι εργάτες εδώ και δύο μήνες έχουν προχωρήσει στην κατάληψη του εργοστασίου απαιτώντας άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 13 μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία και επαναλειτουργία του εργοστασίου) σημειώνει:

«Η εργοδοσία βύθισε στο σκοτάδι το εργοστάσιο, αφού συσσώρευσε κέρδη τα προηγούμενα χρόνια από το μόχθο και τον ιδρώτα μας.

Με το ίδιο ακριβώς κριτήριο, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρήσεων στον αντίστοιχο κλάδο της ενέργειας, η συγκυβέρνηση, με τρεις απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μας καταδικάζει στο σκοτάδι, να μην μπορούμε να βάλουμε κατσαρόλα όταν έχουμε να βράσουμε κάτι, στην παγωνιά, να μη βλέπουν ούτε καν να διαβάζουν τα παιδιά μας.

Εμείς που παραμένουμε 13 μήνες απλήρωτοι, όπως και χιλιάδες άλλοι απλήρωτοι εργαζόμενοι κι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ή με μισθούς των 511 ή 586 ευρώ δεν έχουμε, δε θα πληρώσουμε.

Δε θα συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση, με τις αυξήσεις στο ρεύμα, με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Με ταξική οργάνωση κι αλληλεγγύη θα διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας. Μεταξύ των άλλων για πάγωμα λογαριασμών, δανείων κ.λπ. Καμία διακοπή ρεύματος κι άλλων υπηρεσιών για όσο παραμένουμε απλήρωτοι, για κάθε άνεργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ