Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ

«ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ...»: «Εντείνεται η παγκόσμια διαπάλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μαύρης Ηπείρου. Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία και Κίνα έχουν επιδοθεί σε ένα αδίστακτο "μπρα ντε φερ" για την επέκταση της επιρροής τους στην Αφρική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν σήμερα από την Αφρική το 18% των ενεργειακών τους αναγκών και ως το 2015 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 25% (...) Η Αφρική προμηθεύει επίσης το ένα τρίτο της ενέργειας που χρειάζεται η Κίνα συν τις τεράστιες ποσότητες χαλκού, πλατίνας και σιδηρομεταλλευμάτων» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

Η ΖΗΤΗΣΗ: «Η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας (ΙΕΑ) προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που θα έχει στις προοπτικές του τομέα ενεργείας της Αλγερίας η υπόθεση της σύλληψης ομήρων στη χώρα αυτή (...) Η υπηρεσία αυτή (...) υπολογίζει πλέον στα 90,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2013, δηλαδή 240.000 βαρέλια περισσότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο (...) Η ΙΕΑ δικαιολόγησε την αύξηση αυτή με μια επανεκτίμηση της πετρελαϊκής κατανάλωσης στα τέλη του 2012 και με τις προβλέψεις για μεγαλύτερη, απ' ό,τι στο παρελθόν, κινεζική ζήτηση» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ: «Δημιουργία μιας "μικρής ΔΕΗ", στην οποία θα περάσει το 20%-30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, μαζί φυσικά με τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, προκειμένου εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης» (στα ΝΕΑ).

Η ΠΕΙΝΑ: «Περισσότεροι από εκατό μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο μάθημα νηστικοί χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, σύμφωνα με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας» (στο ΕΘΝΟΣ).

Τ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Το ενδιαφέρον της πολιτικής μας τάξης στον περιορισμό της φοροδιαφυγής παραμένει πολύ περιορισμένο (...) Γι' αυτό και το πάθος με τα διαδικαστικά. Πρόκειται για σειρά από ανοησίες, τις οποίες, δυστυχώς, αναπαράγουμε και ανατροφοδοτούμε εμείς, οι υπηρέτες της ενημέρωσης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ: «Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες), στα σπίτια τους βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν: Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, πολλά μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα (...) Στο σπίτι του 25χρονου η Αστυνομία βρήκε και πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ