Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Αύριο προχωρούν σε γενική συνέλευση

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με στόχο την οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προγραμματίζει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 20 Γενάρη, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», φαίνεται να σχεδιάζει και νέες απολύσεις, μετά τις 30 που πραγματοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Γιαννιτσά, Γιάννενα, Βόλο και Βέροια. Την ίδια ώρα, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους από 2 έως και 3 μήνες.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι το σχέδιο της εργοδοσίας είναι να λειτουργεί τα καταστήματα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, δηλαδή με μισθούς πείνας, χωρίς επιδόματα, στη βάση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να λειτουργεί τα καταστήματα με ελάχιστους εργαζόμενους, με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, χωρίς ρεπό, εντατικοποίηση της εργασίας και με τρομοκρατία κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί το δίκιο του. Ηδη, ανοίγει νέα καταστήματα («BEST PRICE») με τυποποιημένα εισαγόμενα προϊόντα, με νέες συμφωνίες (δίνει τμήματα σε άλλους ιδιώτες) και φυσικά με νέες συμβάσεις για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα καταστήματα, τα «BEST PRICE», απασχολεί εργαζόμενους από καταστήματα «Αρβανιτίδης» που τους ανάγκασε να παραιτηθούν για να τους προσλάβει στη συνέχεια με την Εθνική Σύμβαση.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν στις "ορέξεις" της εργοδοσίας, να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς. Να περάσουν οργανωμένα και συλλογικά στην αντεπίθεση. Μαζί με το Σωματείο να παλέψουν για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, για να μη γίνει καμία μείωση μισθών, να καταβάλλονται άμεσα τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ