Κυριακή 20 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΟΚΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΧίλιες θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει άμεσα η εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι 820 εξ αυτών αφορούν μετακινήσεις του προσωπικού, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που έχει ήδη ανακοινωθεί. Στις προθέσεις της εταιρείας Nokia είναι να περικόψει συνολικά 10.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 3.700 θέσεις θα είναι στην έδρα της, τη Φινλανδία.

ΚΙΝΑ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Οι κινεζικές ξένες άμεσες επενδύσεις προς άλλες χώρες κατέγραψαν ιστορικό υψηλό το Δεκέμβρη του 2012. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η αξία των άμεσων ξένων επενδύσεων εξαιρουμένων των επενδύσεων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα ανήλθε σε 14,7 δισ. δολάρια το Δεκέμβρη και συνολικά στα 24,7 δισ. το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Αντίστοιχα, το 2011 η αξία τους είχε ανέλθει σε 17,1 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο και 15,5 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΧΡΥΣΟΣ Η Μπούντεσμπανκ, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, θέλει να επαναπατρίσει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων της σε χρυσό που σήμερα φυλάσσονται στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις συστάσεις του γερμανικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, έγραψε σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ. Η γερμανική κεντρική τράπεζα στα τέλη του 2011 διέθετε 3.396 τόνους χρυσού, αξίας 133 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα δεύτερα σε μέγεθος παγκοσμίως, μετά από αυτά των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ