Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΕΛΕ
Ο εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 35ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), με τις αρχαιρεσίες για το ΔΣ της Ομοσπονδίας και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) έλαβε 14 ψήφους και 1 έδρα, η «Ενότητα» (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 90 ψήφους και 11 έδρες, οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβαν 14 ψήφους και 2 έδρες, η ΡΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 9 ψήφους και 1 έδρα. Στην ψηφοφορία για τους αντιπροσώπους της ΓΣΕΕ η «Ενότητα» ...διασπάστηκε (σε «Ενότητα» και «Ενωτική Κίνηση»), προφανώς για να πάρει περισσότερους αντιπροσώπους. Ετσι, η «Ενότητα» πήρε 65 ψήφους και 2 αντιπροσώπους, η «Ενωτική Κίνηση» 21 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν εξέλεξαν αντιπρόσωπο (η ΑΣΚ πήρε 3 ψήφους, οι «Παρεμβάσεις» 11 ψήφους, η ΡΑΚΕ 10 ψήφους).

Πάντως, οι διαδικασίες του συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ απέδειξαν για άλλη μια φορά τον εκφυλισμό και την αλλοίωση των συσχετισμών. Συγκεκριμένα, νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι από σωματείο, του οποίου η θητεία του ΔΣ είχε λήξει. Επίσης, νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι από σωματείο στο οποίο ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν ταυτόχρονα και ο πρόεδρος του σωματείου, αλλά και υποψήφιος αντιπρόσωπος για το συνέδριο (που τελικά εκλέχτηκε κιόλας).

Αντίθετα, αποκλείστηκε το νεοσύστατο σωματείο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, επειδή «διαπράττει το έγκλημα» να γράφει σαν μέλη του όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση, δηλαδή και καθηγητές και γραμματείς και οδηγούς κλπ. Για τον ίδιο λόγο, στο προηγούμενο συνέδριο είχε αποκλειστεί το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Αττικής «Ο Βύρωνας». Ακόμη, στην αίθουσα διεξαγωγής του συνεδρίου έλειπαν σταθερά περισσότεροι από τους μισούς αντιπροσώπους. Ειδικά το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα δεν ήταν παρόντες ούτε ένας στους τρεις συνέδρους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ