Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ»
Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ

Στις 4 Φλεβάρη θα γίνει διαγωνισμός για την 12μηνη μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» το οποίο παραμένει κλειστό από τα τέλη Δεκέμβρη και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου.

Αυτό ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παπαγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδη.

Ο βουλευτής τόνισε ότι το ξενοδοχείο που είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ είχε μισθωθεί στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη και μάλιστα το Μάη του 2011 έγινε μείωση κατά 20% του μισθώματος. Στην συνέχει, είπε, μέσα από δαιδαλώδη διαδικασία επιλέχθηκε μια λύση σύμφωνα με την οποία το μίσθωμα έπεσε στα 5.000 ευρώ το μήνα τη στιγμή που η αρχική συμφωνία προέβλεπε 300.000 το μήνα.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης υπενθύμισε ότι τη σχετική απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ την καταψήφισε μόνο ο Δ. Κουμπούρης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Από τα τέλη Δεκέμβρη, είπε, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. Ζήτησε δε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και εξασφαλιστεί ικανοποιητικό μίσθωμα για το ξενοδοχείο.

Ο υφυπουργός Εργασίας εκτός από την ανακοίνωση της ημερομηνίας του νέου διαγωνισμού είπε ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει σύντομα γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από τουριστικούς ομίλους και ανέφερε ότι η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 50.000 ευρώ το μήνα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα ανέβει αρκετά ψηλότερα.

Οπως είπε, όρος της προκήρυξης του διαγωνισμού είναι ότι θα διατηρηθεί το 92% των θέσεων εργασίας ενώ για τα δεδουλευμένα είπε ότι μέρος τους έχει εξοφληθεί και για τα υπόλοιπα θα υποβληθεί από το ΣΕΠΕ μήνυση.

Δε μας ικανοποιεί πλήρως η απάντηση, τόνισε στην παρέμβασή του ο Θ. Κωνσταντινίδης, λέγοντας ότι για το πρόβλημα υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν. Δεν πρέπει, είπε, να προκύψει κάποια σύμβαση «από το παράθυρο», εξευτελιστικό τίμημα και καταλήγοντας ανέφερε ότι απαιτούμε πιο σθεναρή θέση από το υπουργείο στο ζήτημα των δεδουλευμένων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ